
GASZTROFITNESZ A FERTŐ TÓ KÖRÜL
Évente ismételt családi úti hagyományunk, hogy a körbetekerés álcája alatt körbeesszük a Fertő tavat. Közép-Európa legnagyobb sztyepptava, a Fertő-tó kultúrtáj nemcsak attól érdekes, hogy megérdemelten az UNESCO Világörökség része. Az egyedülálló természeti környezetbe finoman simuló ornitológus mennyországban bringázva jópár magas minőségű és regionális alapanyagokra építő konyhát vivő éttermet, landgasthaust, heurigert fedeztünk fel az évek során. Magyarország egyik sokáig ünnepelt étterme, a Ráspi is ezen az útvonalon található. Szürkemarha, mangalica, hidegen sajtolt olajok, sajtok, és finom borok a környékről, de amiért ide kell menni az a Fertő tavi füstölt angolna. Azt ki ne hagyja senki! További titkos tippem az Európában csak itt látható albínó szamár csorda, de őket szerencsére csak megnézni, és nem megenni kell a bringatúra egyik eldugott szegletében.